Warcraft III Лига на България

Обявяваме официално началото на втория сезон на Warcraft III Лига на България (W3LB)! Сезонът ще започне на 14 октомври. Записването отваря на 21 септември и ще продължи до 9 октомври, 23:59 часа българско време.

Целта на лигата е да популяризира отново играта сред по-широк кръг хора в България. Warcraft III има сериозни традиции в нашата страна, като първият световен шампион в дисциплината е легендата Здравко “Insomnia” Георгиев. През златните години на играта (2004-2008) някои от най-известните играчи в Европа са българи – DIDI8, DieSeL, Shocker, Bianconero, Thrall, SworD. За съжаление след 2009 година професионалната сцена замря и много от старите играчи се пренасочиха към игри като DotA, StarCraft II, покер и други. След като Blizzard обявиха, че работят по Warcraft III: Reforged миналата година, нещата в световен мащаб се съживиха отново. Започнаха да изникват професионални отбори, турнири с големи наградни фондове, както и по-малки седмични лиги. За съжаление малко българи се изявят в тези турнири като в момента сме далеч от нивото на други европейски държави като Русия, Германия и Швеция, чиито играчи често достигат финали и печелят състезания. Надяваме се с тази инициатива да накараме както нови играчи да се поинтересуват от играта, така и някои от старите играчи да се завърнат, поне временно.

Регламентът и структурата на лигата ще са следните:

1. Предварителен кръг.
При записани 16 или по-малко участници, играчите ще са разпределени в две групи и ще играят всеки срещу всеки до 2 от 3 слечелени карти (best-of-3). При записани повече от 16 участници е възможно да се наложи разделяне на играчите на три или четири групи. Точки ще бъдат печелени по следния начин:
– При победа с 2:0, победителят получава 3 точки, загубилият – 0 точки.
– При победа с 2:1, победителят получава 2 точки, загубилият – 1 точка.

2. Плейофи и финали.
Форматът на плейофите ще бъде оповестен след като приключи записването за сезона.

Всяка седмица играчите ще трябва да играят срещу 2 от своите опоненти по предварително определен план. Стандартното време за игра ще е:
– Срещу първи опонент – неделя, 17:00 ч.
– Срещу втори опонент – неделя, 18:30 ч.
Тези времена могат да се сменят при взаимно съгласие от двамата играчи. Игрите могат да бъдат изиграни по всяко време преди стандартното време на мача, но не по-късно от стандартното време.
Например: Гошо и Пешо трябва да играят на 20 октомври, от 17:00 часа. Гошо най-вероятно няма да успее да играе на тази дата и уведомява Пешо за това на 15 октомври. Гошо и Пешо се уговарят и изиграват мача си на 18 октомври.

Пълни правила и допълнителна информация ще бъдат публикувани скоро.

За да се запишете за W3LB, натиснете бутона по-долу. Таксата за записване е 5 евро, но ако желаете да дарите допълнително за наградния фонд на турнира, можете да го направите като увеличите сумата. Заплащането може да се направи по PayPal или чрез кредитна/дебитна карта. Всички пари събрани от такса за записване и от дарения ще отидат за наградния фонд на лигата и ще бъдат разпределени по следния начин:

1 място – 35% от наградния фонд
2 място – 25% от наградния фонд
3 място – 15% от наградния фонд
4 място – 10% от наградния фонд
5 и 6 място – 5% от наградния фонд
7 и 8 място – 2.5% от наградния фонд

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.